İnstagram DM Görüldü Nasıl Kapatılır ?

0
27

Dünyada en çok tercih edilen sosyal medya platformu olan İnstagram’ın son zamanlarda getirdiği bir özellikle, İnstagram üzerinden birine mesaj yolladığınız zaman karşı tarafın mesajı okuyup okumadığını anlayabiliyorsunuz. Ancak bu durum bazı zamanlarda can sıkıcı olabiliyor. Bu yüzden bazı kişiler bu özelliği kapatmak istiyor.

Bahsettiğimiz mesajı görme simgesi aşağıdaki fotoğraftaki gibi olacaktır.

instagram dm görüldü kapatma

İnstagram henüz bu özelliği kapatmak için bir güncelleme getirmemiştir. Ancak en aşağıdaki rehberimize göz atabilirsiniz;

İnstagram DM Görüldü Nasıl Kapatılır ?

Yukarıda ki metinde bahsettiğimiz gibi böyle bir güncelleme henüz gelmedi. Yani normal şartlar altında mobil uygulama üzerinden veya İnstagram’ın web sitesinden bu özelliği kapatmanız mümkün olamayacaktır. 

Bazı İnstagram harici yabancı uygulamalar, bu özelliği sağlayabildiğini belirtiyor. Küçük bir ihtimalle bu doğru olabilir ancak, bu tarz uygulamalara giriş yapmak için İnstagram kullanıcı adınızı ve şifrenizi kullanmanız gerekiyor. 

Eğer kullanıcı adı şifrenizi kullanarak yabancı bir uygulamaya giriş yaparsanız, çok büyük bir ihtimalle bilgileriniz kötü niyetli kişilerin eline geçecektir. Böyle bir durumda hesabınızda sizin bilginiz dışında işlemler gerçekleştirilebilir. Bunlara örnek vermek gerekirse, uygulama da sizin adınıza bazı gönderiler beğenilebilir veya tanımadığınız kişiler takip edilebilir. 

Yine de mesaj atan kişiye mesajını gördüğünüzü belli etmek istemiyorsanız ama bir yandan da mesajı okumak istiyorsanız, bir yol daha var. Örneğin birisi size mesaj gönderdi ve sizin telefonunuza mesaj bildirimi geldi. Böyle bir durumda telefonunuzun internet bağlantısını keserek (mobil veri ve wi-fi özelliğini kapatarak), bildirimi açarsanız karşı taraf mesajının okunup okunmadığını anlayamayacaktır.

İnstagram DM Son Görülme Nasıl Kapatılır?

Burada karıştırmamanız gereken bir nokta, son görülme zamanıyla, görüldü farklı şeylerdir. Birisinde en son ne zaman DM’ye girdiğiniz görülürken, diğerinde atılan mesajın okunup okunmadığı anlaşılır. 

İnstagram’da son görülme özelliğini kapatmak mümkündür eğer son görülmenizi kapatmak istiyorsanız öncelikle telefonunuzdan İnstagram uygulamasına giriş yapmalısınız ve daha sonra aşağıdaki fotoğraftaki simgeden profilinize giriş yapmalısınız.

İnstagram hesap gizleme

Profilinize girdiğiniz zaman karşınıza çıkan ekranın sağ üst tarafında bulunan ‘üç çizgi‘simgesine tıklayıp, açılan menüden ayarları seçmelisiniz.

İnstagram hesap gizleme İnstagram hesap gizleme

Ayarlar sayfasından biraz aşağı doğru gelince ‘Gizlilik ve Güvenlik‘ başlığı altında ‘Hareket Durumu‘ adında bir seçenek göreceksiniz, bu seçeneğe dokunun.

instagram dm görüldü kapatma

Açılan sayfada ‘Hareket Durmunu Göster‘ adında bir buton olacak, eğer bu özelliği kapatırsanız bundan sonra İnstagram’da bulunan kimse sizin ne zaman aktif olduğunuzu göremeyecektir. Ancak unutmayın ki sizde İnstagram’daki kullanıcıların hareket durumunu göremeyeceksiniz.

instagram dm görüldü kapatma

Unutmayın İnstagram’da son görülme özelliğini kapatmak mümkündür ancak görülme özelliğini kapatmak mümkün değildir. Lütfen iki özelliği birbirine karıştırmayın.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here