Instagram Son Görülme ve Çevrimiçi Özelliği Nasıl Kapatılır? Güncel

0
1023

Mesajlaşma platformlarında son görülme ve çevrimiçi olma özelliği hakkında hepimiz bilgi sahibiyiz. Bilindiği gibi Instagram’ın DM kısmına gelen güncelleme ile beraber Instagram’da da son görülme ve çevrimiçi görünme özelliği yer aldı.

Pek çok kişi mesajlaşma uygulamalarında son görülme özelliğini kapattığı için Instagram’da “hareket durumunu” kapatma özelliği yer aldı. Böylece Instagram kullanıcıları istedikleri zaman son görülme özelliğini kapatarak diğer kullanıcılardan kendisini soyutlayabilir.

Instagram Son Görülme – Çevrimiçi Özelliği Nedir?

Bu özellik hakkında bilgi sahibi olmayanlar için bu özelliği kısaca açıklayalım. Instagram çevrimiçi özelliği, Instagram’a saat kaçta giriş yaptığınızı, en son ne zaman girdiğinizi veya çevrimiçi olma durumunuzu diğer kullanıcılara gösterir.

Her kullanıcı bu durumdan memnun olmadığı için son görülme özelliğini kapatmak için özel seçenek de yer almaktadır. Böylece Instagram’ın bu özelliğini kullanmak istemeyen kişiler çevrimiçi özelliğini kapatabilir.

Instagram Son Görülme – Çevrimiçi Özelliği Nasıl Kapatılır?

Instagram’ın son görülme özelliğini kapatmak oldukça kolaydır. Bu işlem için akıllı telefon, tablet veya bilgisayar kullanılabilir. Instagram son görülme özelliği kapatma işlemleri şu şekildedir:

  • Adım 1: İlk olarak hesabınıza giriş yapın ve profilinizde sağ üstteki üç çizgiye yani Ayarlar ve Gizlilik seçeneğine tıklayın.
    Instagram son görülme- çevrimiçilik nasıl kapatılır?
  • Adım 2: Açılan ekranlar arasında “Başkalarının seninle iletişimi” alanından “Mesajlar ve hikaye yanıtları” seçeneğine dokunun.
    Instagram Son Görülme - Çevrimiçi Özelliği Nasıl Kapatılır?
  • Adım 3: Bu ekran üzerinde yer alan “Çevrimiçi olduğunu görebilenler” alanında “Hareket durumunu göster” seçeneğine tıklayın.
    Instagram Son Görülme - Çevrimiçi Özelliği Nasıl Kapatılır?
  • Adım 4: Karşınıza çıkan ekranda “Hareket Durumunu Göster” seçeneğini (kırmızı alan) açık hale getirebilirsiniz.
    Instagram Son Görülme - Çevrimiçi Özelliği Nasıl Kapatılır?
  • Adım 5: Mavi alanda gösterilen bir diğer opsiyon, hareket durumunuzun görünmesini aktifleştirdiğinizde aktifleşir. “Birlikte aktif olduğunuzu göster” özelliği takip ettiğin hesapların ve mesaj göndermiş olduğun hesapların karşılıklı olarak seninle aynı anda online (çevrimiçi) oldukları anda karşılıklı olarak aktif olduğunuzu görmenizi sağlar.

Bu işlemler sonucunda, artık diğer kullanıcılar sizin aktif olma durumunuzu takip edemeyecektir. Tabi ki bundan sonra sizde herhangi bir kullanıcın son görülme zamanını takip edemeyeceksiniz. Bu özelliği tekrar aktifleştirmek için yukarıdaki işlemleri tekrarlamanız yeterlidir.

Son görülme özelliği, hesap güvenliği ve gizliliğine önem veren kişiler için oldukça önemlidir. Instagram’da bir çok kişisel bilgimizi paylaştığımız için bu duruma dikkat edilmelidir. Bunun yanında hesap güvenliğini arttırmak için iki faktörlü kimlik doğrulama yöntemi kullanılabilir.

Instagram Son Görülme ve Çevrimiçi Özelliği Neden Kapatılır?

Son görülme ve çevrimiçi özelliğini kapatmak istemenizin birkaç nedeni olabilir. İşte bazı yaygın nedenler:

  • Gizlilik: Bazı kullanıcılar, diğer kullanıcıların kendilerinin çevrimiçi olduğunu görmesini istemez. Bu özellik, kullanıcıların takipçileri veya mesajlaştığı kişiler tarafından sürekli olarak gözlenmelerine yol açabilir.
  • Rahatsızlık: Çevrimiçi olduğunuzda sürekli olarak mesaj veya bildirim almak istemeyebilirsiniz. Bu durum, sizi rahatsız edebilir ve odaklanmanızı engelleyebilir.
  • Özel anlar: Belirli zamanlarda çevrimiçi olmamak isteyebilirsiniz. Örneğin, bir tatildeyseniz veya kişisel bir meseleyle uğraşıyorsanız, başkalarının sizi çevrimiçi görmesini istemeyebilirsiniz.

Instagram Son Görülme Özelliği Kapatılırsa Ne Olur?

Instagram’da son görülme özelliğinizi kapatmanız, Instagram kullanımı açısından herhangi bir negatiflik oluşturmayacaktır. Bu özellik genellikle gizliliğe önem veren kişiler tarafından kapatılmaktadır.

Genelde kullanıcılar tarafından merak edilenlerden bir tanesi; son görülme özelliğinizi kapattığınızda takipçilerinize bildirim gidip gitmediğidir.

Bu soruya cevap vermek gerekirse, kesinlikle takipçilerinize herhangi bir bildirim gitmeyecektir, ancak hesabınızın son görülmesini göremeyen takipçiler bu durumu anlayabilir.

Kısaca son görülme özelliğinin kapatılması sadece diğer kullanıcılar, sizin anlık durumunuzdan ve Instagram’a giriş geçmişinizden haberdar olamaz. Ayrıca bu özellik istenilen zamanda kapatılıp, açılabilir. Bu tercih tamamen kullanıcılara bırakılmıştır.

Instagram Son Görülme ve Çevrimiçi Özelliği Geri Açılabilir mi?

Evet, Instagram son görülme ve çevrimiçi özelliğini istediğiniz zaman geri açabilirsiniz. Yapmanız gereken adımları takip ederek, özelliği tekrar etkinleştirebilirsiniz.

Son Görülme ve Çevrimiçi Durumu Kapalı Olduğunda Mesaj Gönderebilir miyim?

Evet, son görülme ve çevrimiçi durumu kapalı olsa bile mesaj gönderebilirsiniz. Diğer kullanıcılar sizi çevrimdışı olarak görecektir, ancak mesajlarınızı alacaklardır.

Son Görülme Özelliğini Kapattığımda Başkalarının Son Görülme Durumunu Görebilir miyim?

Hayır, son görülme özelliğini kapattığınızda başkalarının son görülme durumunu göremezsiniz. Bu özellik karşılıklı olarak etkin olmalıdır.

Son Görülme Durumu Kapalı Olduğunda Hikayelerimi Görebilirler mi?

Evet, son görülme durumu kapalı olsa bile hikayelerinizi görebilirler. Hikayeleriniz, diğer kullanıcılar için görünür olacaktır.

Instagram'da Aktif Olmama Rağmen Son Görülme Durumum Gözükmüyor, Neden?

Bu durum, çeşitli nedenlere bağlı olabilir. İnternet bağlantınızın zayıf olması, güncellemelerin eksik olması veya teknik sorunlar bu duruma neden olabilir. Bu gibi durumlarda, Instagram uygulamasını güncellemeniz veya cihazınızı yeniden başlatmanız gerekebilir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here