Instagram Direkt Mesajlar Bölümünde Anket Nasıl Oluşturulur?

0
2062

Instagram her geçen gün kedini geliştirmeyi başaran sosyal medya platformları arasında yer alıyor. Bu başarının arkasında Instagram ekibinin sürekli olarak çalışması yatıyor. Platformda düzenli olarak yapılan güncellemeler sayesinde yeni kişilerin platforma dahil edilmesi sağlanıyor. Bununla beraber eski kullanıcılar da platformda kalmış oluyor.

Instagram en başlarda sadece gönderi paylaşılabilen bir sosyal medya platformuydu. 2012 senesinden sonra Facebook grubu tarafından satın alınan Instagram o zamandan itibaren çok gelişmeye başladı. Örneğin eski zamanlarda paylaşılan videoların uzunluğu en fazla 15 saniye olabiliyordu. Ancak daha sonrasında bu süre 1 dakikaya kadar yükseldi.

Bunun haricinde en çok tutulan özelliklerden bir tanesi de hikayeler bölümü oldu. Aslına bakılırsa sosyal medya platformları arasında hikayeler bölümü ilk kez Snapchat tarafından getirilmişti. Daha sonrasında Facebook grubu Snapchat’i satın almaya çalıştı. Ancak bu teklif Snapchat tarafından reddedildi. Bunun üzerine hikayeler bölümü Instagram’a dahil edildi ve oldukça popüler bir hale geldi.

Bu hikayeler bölümüne eklenen özellikler sayesinde oldukça büyük ilgi çekti. Bu özelliklerden bir tanesi de anket bölümü oldu. Ardından anket kısmı ‘direkt mesaj’ kısmına da dahil edildi ve mesajlaşırken anket sunulabilir hale geldi. Peki, Instagram direkt mesajlar bölümünde anket nasıl oluşturulur? Bu soru için makalemizin devamını okuyarak bilgi alabilirsiniz ve Instagram direkt mesajlarda anket oluşturmayı öğrenebilirsiniz.

Instagram direkt mesajlar bölümünde anket nasıl oluşturulur?

İlk olarak yapmanız gereken Instagram uygulamasını kullanarak sosyal medya hesabınıza giriş yapmanızdır. Ardından ana sayfadayken sağ üst taraftan direkt mesaj simgesine(instagram dm anket oluşturma) dokunarak direkt mesajlar kısmına giriş yapmanız gerekiyor.

instagram dm anket oluşturma

Bu ekrana geldikten sonra istediğiniz kişiyi veya gurubu seçin. İsterseniz sağ üstteki ‘artı’ (+) işaretine dokunarak yeni konuşma da başlatabilirsiniz. Ardından sol altta bulunan kamera ikonuna basarak bir fotoğraf veya video çekin.

instagram dm anket oluşturma

Fotoğrafı çektikten sonra düzenleme ekranında seçenekler arasından bulunan sticker ikonuna (instagram dm anket oluşturma) dokunarak açılan menüden anket bölümünü seçmeniz gerekmektedir.instagram dm anket oluşturma

Anketi seçtikten sonra anketinizin sorusunu ve seçeneklerini belirleyebilirsiniz. Anketinizi doğru bir şekilde ulaştırdıktan sonra mesaj olarak istediğiniz kişiye aşağıda bulunan gönder butonuna dokunarak gönderebilirsiniz.

instagram dm anket oluşturma

Direkt mesaj ile anket yapma işlemi sadece bu kadar, artık anketinizi gören kişiler cevap verebilir ve bu cevapları görebilirsiniz.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here