Instagram IG TV Videoları Profilde Nasıl Paylaşılır?

0
854

Instagram dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından bir tanesidir. 1 milyardan daha fazla kullanıcı sayısına sahip olan platform her geçen gün yeni özellikler getirerek kullanıcı sayısını arttırmaktadır. Aynı zamanda bu özellikler sayesinde platformu güncel tutarak yeni kullancıların gelmesini de sağlamış oluyor.

Her geçen gün gelişmeye devam eden Instagram’da bilindiği gibi pek çok değişiklikler yaşandı. Instagram’ın ilk zamanlarında sadece gönderi paylaşımı yapılabilirken artık çok farklı seçeneklerde bulunuyor. Örneğin, albüm, hikaye, canlı yayın gibi farklı paylaşım türleri bulunuyor.

Instagram’ın ilk zamanlarından beri video paylaşımı yapılıyor. Ancak paylaşılan bu videolar ilk zamanlarda 15 saniyeden daha uzun olamıyordu. Daha sonradan yapılan bir güncellemeyle beraber bu süre 1 dakikaya kadar çıkartıldı.

Tahmin edileceği üzere 1 dakika da Instagram videoları için yeterli olmadı ve IG TV özelliği eklendi. IG TV özelliği sayesinde her kullanıcı 10 dakika uzunluğunda video yükleyebilir hale geldi. Ayrıca onaylı hesaplar 1 saate kadar video yükleme hakkı kazandı. Ancak Instagram IG TV her ne kadar Instagram’ın içerisinde bulunsa da ayrı bir platform gibi bir oluşum olarak kuruldu ve anasayfa da IG TV gönderileri görülmedi.

Sonrasında IG TV kavramı da kaldırıldı ve tüm video içerikleri Reels olarak adlandırılmaya başlandı. Herhangi bir uzunlukta video yüklemeniz sonucunda videonuz Reels alanında yayınlanacaktır. Reels alanı her profilde mevcuttur.

Bunun üzerine yapılan son güncellemelerle beraber IG TV’de paylaşılan videoların gönderiler bölümünde de paylaşma imkanı sunuldu. Peki, Instagram IG TV videoları profilde nasıl paylaşılır? Bu sorunun cevabı için makalemizi okumaya devam edebilirsiniz.

Instagram IG TV – Reels Videoları Profilde Nasıl Paylaşılır?

Öncellikle IG TV – Reels videolarının tamamını profilinizde paylaşamıyorsanız sadece belli bir bölümünü paylaşabilirsiniz ve videonun devamını izlemek isteyenler videoya dokunarak IG TV’ye yönlendirilir.

İlk olarak anasayfadayken yeni bir video paylaşmak için artı ‘+’ işaretine dokunun ve galerinizden yeni bir video seçin.

Yüklemek istediğiniz videoya karar verdikten sonra videonuzun kapak fotoğrafını ayarlayın.

instagram ig tv videolarını profilde paylaşma

Kapak fotoğrafınızı ayarladıktan sonra sağ üst tarafta bulunana ileri butonuna dokunun ve videonuzun başlığını ve açıklamasını belirleyin. Ardından alt taraftaki seçenekler arasında bulunan ‘Bir Ön izleme Paylaş’ butonuna dokunarak profilinizde paylaşmayı aktifleştirin. Son olarak paylaş butonuna dokunun.

instagram ig tv videolarını profilde paylaşma

IG TV – Reels videosunun paylaşma işlemleri bu kadar. Unutmadan; 5 saniyeden 5 dakikaya dek her video Reels alanında yayınlanacaktır.

IG TV video yükleme konusunda sorun yaşıyorsanız Instagram IG TV’de Nasıl Video Paylaşılır? isimli makalemize göz atabilirsiniz.

Reels nasıl kullanılır?

Reels kullanmak için Instagram'ın ana sayfasında sağ alt köşede bulunan artı '+' işaretine dokunarak yeni bir video oluşturabilir veya galerinizden bir video seçebilirsiniz.

Reels videolarımın uzunluğu ne kadar olabilir?

Reels videoları 5 saniyeden 5 dakikaya kadar her uzunlukta olabilir.

Reels videolarımı nasıl düzenleyebilirim?

Reels videolarınızı oluşturduktan sonra çeşitli efektler, müzikler ve metinler ekleyerek düzenleyebilirsiniz.

Reels videoları için öne çıkan kapak fotoğrafı nasıl belirlerim?

Reels videolarınızın kapak fotoğrafını yükledikten sonra videonun ön izlemesini temsil edecek bir kare seçebilirsiniz.

Reels videoları izleyenlerle nasıl etkileşime geçebilirim?

Reels videolarınızın altına yorumlar bırakabilir, beğeniler gönderebilir ve dm'den videonuzu atarak izleyenlerle etkileşime geçebilirsiniz.

Reels videolarımın keşfet bölümünde görünmesini nasıl sağlarım?

Reels videolarınızın keşfet bölümünde görünmesi için ilgi çekici, yaratıcı ve kaliteli içerikler oluşturmanız önemlidir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here