Instagram’da Silinen Hikayeler Nasıl Geri Getirilir?

0
1345

Instagram her geçen gün popülerliğini arttırmaya devam eden bir platform olarak tüm dünyada yaygınlaşmış durumda. 1 milyardan daha fazla kullanıcı sayısına sahip olan sosyal medya platformunda her gün milyonlarca gönderi paylaşılıyor ve bu gönderiler etkileşim alıyor.

Instagram kullanıcılarının büyük bir kısmı takipçi sayılarının mümkün olduğunca çok olmasını istiyor. Bu yüzden kaliteli gönderiler paylaşmak için çaba gösteriliyor. Bazı profiller reklam vererek daha çok takipçi elde etmek için uğraşıyor. Özellikle Instagram sayfaları bu konuda birbirleriyle yarışıyor.

Instagram’da eskiden sadece gönderi paylaşımı yapılabiliyordu ancak daha sonradan pek çok yenilik dahil edildi. Artık sadece gönderi değil hikaye, canlı yayın, albüm gibi özellikler eklendi. Bu özelliklerle beraber platform daha güncel bir hale geldi.

Bu özellikler arasında hikayeler bölümü en popüler olanlar arasına girdi. Bilindiği gibi hikayeler 24 saatte silinen fotoğraflar veya kısa videolardan oluşmaktadır. Hikayeler bölümü Instagram’a geldikten sonra gönderilerden daha fazla kullanılmaya başlandı.

Instagram kullanıcıları anlık durumlarını, gördüklerini, yaşadıklarını kısa süreli paylaşmak için hikayeler paylaşmayı tercih etti. Ardından gelen bir özellikle bu hikayeler profile sabitlenmeye başlandı. Böylece istediğiniz hikayeleri profilinize sabitleyerek her zaman için aktif olmasını sağlayabilirsiniz.

instagram dm görüldü kapatma

Bugün ki konumuzda ise Instagram’dan silinen hikayelerin nasıl geri getirileceğini aktaracağız. Peki, Instagram’da silinen hikayeler nasıl geri getirilir? Bu sorunun cevabı için makalemizi okumaya devam edebilirsiniz.

Instagram’da Silinen Hikayeler Nasıl Geri Getirilir?

Instagram’da paylaşılan hikayeler, arşiv bölümünde biriktirilmektedir. Yani; eskiden paylaştığınız gönderilere bu bölümden ulaşabilirsiniz. Ancak daha önceden arşive kaydetme özelliğini aktifleştirmeniz gerekmektedir.

Eğer bu özelliğiniz aktifse Instagram’da paylaştığınız tüm hikayeler arşivinizde saklanacaktır. Arşivde bulunan hikayelerinizi daha sonradan tekrar hikaye bölümünde paylaşabilirsiniz. Instagram arşiv bölümü hakkında daha detaylı bilgi almak için Instagram Arşivden Hikaye Nasıl Paylaşılır? isimli makalemizi okuyabilirsiniz.

Aynı zamanda Instagram’da hikayenizi paylaşmadan önce sağ üst taraftan kaydet butonuna dokunursanız, Instagram hikayeniz telefonunuzun galerisine kaydedilecektir.

Böylece başka bir sosyal medya platformunda paylaşabilirsiniz veya istediğiniz zaman Instagram hikayeler bölümünde paylaşabilirsiniz.

Eğer arşiv özelliğiniz kapalıysa ve hikayenizi kaydetmeyip sildiyseniz artık o hikayeyi geri döndürme imkanınız yoktur.

Bizim sizlere tavsiyemiz Instagram arşiv özelliğinizi açmanız ve hikayelerinizi sürekli olarak kaydetmeniz.

Böylece herhangi bir silinme durumunda yedek fotoğrafınız bulunacaktır. Aynı zamanda Instagram Hikayeleri Nasıl Arşivlenir? Arşivden Nasıl Silinir? isimli makalemizi okuyarak hikayelerinizi nasıl arşivleyeceğinizi öğrenebilirsiniz.

Instagram'da silinen hikayeleri geri getirebilir miyim?

Silinen hikayeleri geri getiremezsiniz, ancak arşive kaydettiyseniz arşiv bölümünden tekrar paylaşabilirsiniz.

Hikayeleri arşive nasıl kaydedebilirim?

Hikayeleri arşive kaydetmek için hikayenizi paylaşmadan önce sağ üst tarafta kaydet butonuna dokunarak kaydedebilirsiniz.

Arşive kaydettiğim hikayeleri tekrar nasıl paylaşabilirim?

Arşive kaydedilen hikayeleri arşiv bölümünden seçerek tekrar hikaye bölümünde paylaşabilirsiniz.

Hikayeyi arşive kaydettikten sonra ne kadar süreyle saklanır?

Arşive kaydedilen hikayeler süresiz olarak saklanır ve siz silene kadar kalır.

Arşive kaydettiğim hikayeleri istediğim zaman silebilir miyim?

Evet, arşive kaydettiğiniz hikayeleri istediğiniz zaman silebilirsiniz.

Arşiv özelliğini açarsam hikayelerim otomatik olarak arşive mi kaydedilir?

Evet, arşiv özelliğini açarsanız paylaştığınız hikayeler otomatik olarak arşive kaydedilir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here